Quality assessment of experimental cookies enriched with freeze-dried black chokeberry

Sylwia Sady , Maria Sielicka-Różyńska

Abstract

The present work was designed to evaluate the influence of incorporating freeze-dried black chokeberry powder on the chemical composition, antioxidant activity and sensory properties of cookies.
Autor Sylwia Sady (WT / KPPJ)
Sylwia Sady
- Katedra Przyrodniczych Podstaw Jakości
, Maria Sielicka-Różyńska (WT / KTAS)
Maria Sielicka-Różyńska
- Katedra Towaroznawstwa Żywności
Tytuł czasopisma/seriiActa Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria, [Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria, ACTA Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria], ISSN 1644-0730, e-ISSN 1898-9594, (N/A 40 pkt)
Rok wydania2019
Nr18(4)
Paginacja463-471
Objętość publikacji w arkuszach wydawniczych0.5
Słowa kluczowe w języku polskimaronia czarna, liofilizacja, aktywność przeciwutleniająca, jakość sensoryczna, akceptacja konsumentów, ciasteczka
Słowa kluczowe w języku angielskimblack chokeberry, freeze-drying, antioxidant activity, sensory quality, consumer acceptance, cookies
Klasyfikacja ASJC1106 Food Science
DOIDOI:10.17306/J.AFS.2019.0686
URL https://www.food.actapol.net/volume18/issue4/abstract-10.html
Języken angielski
Punktacja (całkowita)40
Żródło punktacjijournalList
PunktacjaPunktacja MNiSW = 40.0, 03-04-2020, ArticleFromJournal
Wskaźniki publikacji Cytowania WoS = 0; Scopus SNIP (Source Normalised Impact per Paper): 2018 = 0.584
Liczba cytowań*
Cytuj
Udostępnij Udostępnij

Pobierz odnośnik do tego rekordu


* Podana liczba cytowań wynika z analizy informacji dostępnych w Internecie i jest zbliżona do wartości obliczanej przy pomocy systemu Publish or Perish.
Powrót
Potwierdzenie
Czy jesteś pewien?