Porównanie poziomu wiedzy i świadomości osób na diecie bezglutenowej i niestosujących diety bezglutenowej

Maria Sielicka , Sylwia Sady , Joanna Brzezińska

Abstract

The aim was to compare the level of knowledge and awareness among consumers and non-consumers of gluten-free diet with regard to gluten, its presence in cereals and selected food products, and coeliac disease. Moreover, the impact of period of following gluten-free diet on selected issues concerning compliance with such a diet was assessed.
Author Maria Sielicka (WT / KTAS)
Maria Sielicka,,
- Department of Food Commodity Science
, Sylwia Sady (WT / KPPJ)
Sylwia Sady,,
- Department of Natural Science and Quality Assurance
, Joanna Brzezińska (WT)
Joanna Brzezińska,,
- Faculty of Commodity Science
Other language title versionsComparison of levels of knowledge and awareness in those on a gluten-free diet and those not following a gluten-free diet
Journal seriesProblemy Higieny i Epidemiologii, ISSN 1895-4316, (B 9 pkt)
Issue year2018
No99 (4)
Pages351-357
Publication size in sheets0.5
Keywords in Polishgluten, dieta bezglutenowa, celiakia, świadomość konsumentów
Keywords in Englishgluten, gluten-free diet, coeliac disease, consumer awareness
Abstract in PolishPorównanie poziomu wiedzy i świadomości osób stosujących i niestosujących dietę bezglutenową w zakresie glutenu, jego obecności w zbożach i wybranych produktach spożywczych oraz celiakii. Określenie wpływu okresu stosowania diety na wybrane zagadnienia związane z przestrzeganiem diety bezglutenowej.
URL http://www.phie.pl/pdf/phe-2018/phe-2018-4-351.pdf
Languagepl polski
Score (nominal)9
Score sourcejournalList
ScoreMinisterial score = 9.0, 14-04-2020, ArticleFromJournal
Citation count*
Cite
Share Share

Get link to the record


* presented citation count is obtained through Internet information analysis and it is close to the number calculated by the Publish or Perish system.
Back
Confirmation
Are you sure?