Aktywność przeciwdrobnoustrojowa kosmetycznych olejów z nasion czarnuszki siewnej (Nigella sativa L.)

Agnieszka Duczmal , Daniela Gwiazdowska , Katarzyna Marchwińska

Abstract

The aim of the study was to evaluate the antimicrobial properties of 5 commercial black seed oils. Bacillus subtilis, Escherichia coli, Serratia marcescens, Staphylococcus saprophyticus and Candida albicans were used in the experiments.
Author Agnieszka Duczmal
Agnieszka Duczmal,,
-
, Daniela Gwiazdowska (WT / KPPJ)
Daniela Gwiazdowska,,
- Department of Natural Science and Quality Assurance
, Katarzyna Marchwińska (WT / KPPJ)
Katarzyna Marchwińska,,
- Department of Natural Science and Quality Assurance
Pages81-91
Publication size in sheets0.5
Book Lech Tomasz, Salerno-Kochan Renata (eds.): Jakość kosmetyków i produktów chemii gospodarczej. Quality of cosmetics and household chemical products, Towaroznawstwo w badaniach i praktyce, 2017, Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, ISBN 978-83-949236-2-4, 221 p.
Keywords in Polisholej z czarnuszki siewnej, Nigella sativa L., właściwości przeciwdrobnoustrojowe
Keywords in Englishblack cumin seed oil, Nigella sativa L., antimicrobial properties
Abstract in PolishCelem pracy była ocena właściwości przeciwdrobnoustrojowych 5 komercyjnych olejów z czarnuszki siewnej. W doświadczeniach zastosowano bakterie wskaźnikowe z gatunków: Bacillus subtilis, Escherichia coli, Serratia marcescens, Staphylococcus saprophyticus oraz drożdże Candida albicans.
URL https://konferencjatbp.uek.krakow.pl/images/TBP_Kosmetyki.pdf
Languagepl polski
Score (nominal)5
Score sourcepublisherList
ScoreMinisterial score = 5.0, 18-03-2020, MonographChapterAuthor
Citation count*
Cite
Share Share

Get link to the record


* presented citation count is obtained through Internet information analysis and it is close to the number calculated by the Publish or Perish system.
Back
Confirmation
Are you sure?