Właściwości reologiczne oraz tekstura budyni zagęszczonych skrobią woskową różnego pochodzenia botanicznego

Jacek Lewandowicz , Joanna Le Thanh-Blicharz

Abstract

Celem badań była ocena wpływu dodatku skrobi woskowych różnego pochodzenia botanicznego na właściwości reologiczne i uniwersalny profil tekstury budyni.
Publication typeOriginal work published as abstract
Author Jacek Lewandowicz (UEP)
Jacek Lewandowicz,,
- Poznań University of Economics and Business
, Joanna Le Thanh-Blicharz - Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego Oddział Koncentratow Spożywczych i Produktów Skrobiowych w Poznaniu
Joanna Le Thanh-Blicharz,,
-
Pages106-106
Publication size in sheets0.3
Book Le Thanh-Blicharz Joanna, Lewandowicz Jacek (eds.): II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : 25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej : Materiały konferencyjne, 2016, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, 130 p.
Keywords in Polishskrobia woskowa, reologia, tekstura, budyń
Languagepl polski
Score (nominal)0
Citation count*
Cite
Share Share

Get link to the record


* presented citation count is obtained through Internet information analysis and it is close to the number calculated by the Publish or Perish system.
Back
Confirmation
Are you sure?