Wskaźnik świeżości żywności przeznaczony do monitorowania jakości ryb

Natalia Radomska , Mariusz Tichoniuk , Ryszard Cierpiszewski

Abstract

Celem prowadzonych badań jest skonstruowanie wskaźnika świeżości żywności, który pozwoli na bieżącą ocenę świeżości, a co za tym często idzie bezpieczeństwa produktów żywnościowych oraz wskazania realnego okresu przydatności produktów do spożycia.
Publication typeOriginal work published as abstract
Author Natalia Radomska (UEP)
Natalia Radomska,,
- Poznań University of Economics and Business
, Mariusz Tichoniuk (WT / KTiEPP)
Mariusz Tichoniuk,,
- Department of Industrial Products and Ecology
, Ryszard Cierpiszewski (WT / KTiEPP)
Ryszard Cierpiszewski,,
- Department of Industrial Products and Ecology
Pages35-35
Publication size in sheets0.3
Book Le Thanh-Blicharz Joanna, Lewandowicz Jacek (eds.): II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : 25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej : Materiały konferencyjne, 2016, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, 130 p.
Keywords in Polishwskaźniki świeżości, bezpieczeństwo, jakość żywność, ryby
Languagepl polski
Score (nominal)0
Citation count*
Cite
Share Share

Get link to the record


* presented citation count is obtained through Internet information analysis and it is close to the number calculated by the Publish or Perish system.
Back
Confirmation
Are you sure?