Wpływ dodatku cukru i miodu na aktywność przeciwutleniającą herbaty czarnej

Tomasz Pawłowski , Maria Sielicka

Abstract

Celem pracy była ocena wpływu dodatku cukru i miodu na zawartość związków fenolowych i aktywność przeciwutleniającą naparów herbaty czarnej.
Publication typeOriginal work published as abstract
Author Tomasz Pawłowski (UEP)
Tomasz Pawłowski,,
- Poznań University of Economics and Business
, Maria Sielicka (WT / KTAS)
Maria Sielicka,,
- Department of Food Commodity Science
Pages75-75
Publication size in sheets0.3
Book Le Thanh-Blicharz Joanna, Lewandowicz Jacek (eds.): II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : 25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej : Materiały konferencyjne, 2016, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, 130 p.
Keywords in Polishherbata czarna, związki fenolowe, aktywność przeciwutleniająca, dodatek miodu, dodatek cukru
Languagepl polski
Score (nominal)0
Citation count*
Cite
Share Share

Get link to the record


* presented citation count is obtained through Internet information analysis and it is close to the number calculated by the Publish or Perish system.
Back
Confirmation
Are you sure?