Zwinne dostosowania przedsiębiorstw na rynkach z okazjonalną przewagą konkurencyjną

Piotr Banaszyk

Abstract

In this paper the relationship between a certain type of competitive conditions and the desired adjustment of company's activities is identified and characterised, followed by reconstruction of contemporary conditions of competition and a proposal of business activities best suited to these conditions. As global economy is currently dominated by so-called occasional competitive advantage, companies should implement an agile business behaviour. The conception of an agile company is a new paradigm in business management.
Author Piotr Banaszyk (WGM / KLM)
Piotr Banaszyk,,
- Department of International Logistics
Other language title versionsAgile Adjustments of Enterprises on Markets with an Occasional Competitive Advantage
Journal seriesRuch Prawniczy, Ekonomiczny i Socjologiczny, [Journal of law, Economics and Sociology], ISSN 0035-9629, (B 11 pkt)
Issue year2014
Vol4
No1
Pages195-210
Publication size in sheets0.75
Keywords in Polish\zwinne zarządzania, konkurencyjność
Abstract in PolishKonkurencyjność i pozycja konkurencyjna przedsiębiorstwa to pojęcia powszechnie stosowane w opracowaniach z zakresu ekonomii i nauk o zarządzaniu. Konkurowanie zwykle rozumie się jako proces rywalizacji przedsiębiorstw na rynkach, na których stawką jest pozyskanie klientów, mierzone tzw. udziałem w rynku i zwrotem na użytkowanych czynnikach produkcji. Procesy konkurowania determinują biznesowe sukcesy i porażki przedsiębiorstw. Racjonalna strategia konkurowania umożliwia przedsiębiorstwu zajęcie silnej pozycji na rynku albo rynkach, na których prowadzi ono działalność gospodarczą.
DOIDOI:10.14746/rpeis.2014.76.1.15
Languagepl polski
Score (nominal)11
ScoreMinisterial score = 7.0, 09-11-2019, ArticleFromJournal
Ministerial score (2013-2016) = 11.0, 09-11-2019, ArticleFromJournal
Citation count*7 (2020-09-11)
Cite
Share Share

Get link to the record


* presented citation count is obtained through Internet information analysis and it is close to the number calculated by the Publish or Perish system.
Back
Confirmation
Are you sure?